nieuws

Binnen een dag bijna vijfduizend handtekeningen onder petitie voor behoud IJsbaan Kardinge

nieuws

Regeling voor herstel bevingsschade tot 60.000 euro gaat vanaf 1 juli stapsgewijs beginnen

Vanaf 1 juli kunnen de eerste Groningers die zonder onderzoek naar de oorzaak (tot 60.000 euro) bevingsschade aan hun woningen willen laten herstellen, hun keuze bevestigen.

nieuws

ExxonMobil krijgt geen uitstel van betaling voor kosten schadeafhandeling gaswinning

ExxonMobil moet vooralsnog gewoon betalen voor de kosten van de afhandeling van de bevingsschade over het jaar 2022. Dat bepaalde de voorzieningenrechter van de rechtbank in Stad dinsdagochtend. Het oliebedrijf moet blijven betalen, totdat er…

nieuws

Herstel achtergevel stationsgebouw Hoofdstation bijna klaar

Na ongeveer een halfjaar aan werkzaamheden is de achtergevel van het stationsgebouw van het Hoofdstation bijna klaar. 

nieuws

Relatief rustig nachtje voor Pro-Palestina demonstranten bij Harmoniegebouw (update)

De actievoerders bij het Harmoniegebouw, die sinds maandagochtend een tentenkampje hebben opgezet bij de ingang bij het RUG-pand, gaan na een relatief rustige nacht de tweede dag in van hun protest.

nieuws

Noordelijke boeren en tuinders lanceren spandoekenactie

LTO-Nederland lanceert dinsdag een massale publieksactie. In de provincie Groningen worden 209 spandoeken opgehangen, waarop de boeren en tuinders laten zien welke producten ze maken.

nieuws

Nieuwe afdeling in UMCG moet druk op Spoedeisende Hulp terugdringen

Het UMCG neemt vandaag haar nieuwe Critical Decision Unit in gebruik. De nieuwe afdeling die nauw verbonden is met de Spoedeisende Hulp, moet de druk op de Spoedeisende Hulp en de rest van het ziekenhuis…

sport

Basketballers De Groene Uilen uitgeschakeld in play-offs promotiedivisie

De heren van basketbalvereniging De Groene Uilen zijn zondag uitgeschakeld in de play-offs om het kampioenschap van de promotiedivisie.

nieuws

Dinsdag veel zon, droog en zomers warm

Dinsdag zet het warme weer nog even voort. De zon is er volop en de maximumtemperatuur bereikt waarden van 25 à 26 graden. De wind is matig tot vrij krachtig uit het oosten tot zuidoosten.

nieuws

Studenten brengen gestolen politieagent op Meikermis terug (update)

De gestolen politiepop is weer terecht. Jolige beschonken studenten hebben de nepagent zondagnacht van de Meikermis naar huis gesleept. Maandag aan het eind van de middag kregen eigenaren van de Rescue, het doolhof op de…

nieuws

Brand woedde in parkeergarage UMCG

In de parkeergarage van het UMCG is maandagavond brand ontstaan. De melding van de brand werd gedaan rond 19:00 uur. Dat meldt 112groningen.nl

nieuws

Petitie voor twee jaar extra inzet van varkens op Zernike Campus

De varkens om invasieve planten op de Zernike Campus te bestrijden moeten minstens twee seizoenen doorgrazen. Dat vindt onder andere RUG-medewerker Stefanie van der Velde. Ze is daarom een petitie gestart.

nieuws

Kindervoorstelling ‘Op het spel’ donderdag in première in de Nieuwe Kerk

Corona, klimaat en oorlogen: hoe hou je als jongere hoop in een wereld vol onzekerheden? Daarover gaat de nieuwe kindervoorstelling ‘Op het spel’ van theaterpredikant Kees van der Zwaard. De voorstelling gaat donderdag in en…

nieuws

Slechtvalken bij Gasunie zijn geringd

De vijf jonge slechtvalken bij de Gasunie zijn vandaag geringd. Dit betekent dat ze vanaf nu te herkennen en te volgen zijn door vogelexperts.

nieuws

Stuk aluminium valt van gevel de Frontier aan Verlengde Lodewijkstraat

Bij woongebouw de Frontier aan de Verlengde Lodewijkstraat is maandagmiddag een stuk aluminium van de gevel naar beneden gevallen.

nieuws

Code geel in Groningen – KNMI waarschuwt voor pittige regen- en onweersbuien

In de provincie Groningen geldt sinds maandagmiddag 16.00 uur de weerswaarschuwing ‘code geel’. Het KNMI verwacht tot en met 21.00 uur een aantal pittige onweersbuien.

F
U
R